Nijwa-Zero-Renault-Master-E-Tech-woonwijk
Hoeveel subsidie krijg je voor een elektrische bedrijfswagen?

Subsidie elektrische bestelauto

Bij aanschaf van een elektrische bestelauto kom je in aanmerking voor subsidie en belastingvoordeel. De overheid stimuleert bedrijven en non-profitinstellingen hiermee om over te stappen naar een elektrische bestelbus. Er zijn verschillende regelingen, die bij elkaar opgeteld flink wat voordeel opleveren.

Nijwa-Zero-Renault-Master-ZE-2
Aantrekkelijk

Tot €5000 subsidie voor een elektrische bedrijfswagen

Bij de aankoop of financial lease van een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfswagen kun je subsidie krijgen Daarvoor geldt de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Daarmee krijg je tot maximaal € 5.000,- subsidie voor een elektrisch aangedreven bedrijfswagen. 

De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is bedoeld voor ondernemers en non-profitinstellingen. Onder andere de Renault Master E-Tech, Maxus eDeliver 3 en Maxus eDeliver 9 komen voor de regeling in aanmerking.

 

voordelig

Hoe lang krijg je SEBA-subsidie?

De SEBA-regeling geldt tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget heeft ieder jaar een maximum. In 2022 is er €22 miljoen beschikbaar.

De subsidie bedraagt 10% van de netto catalogusprijs (voertuigcategorie N1) en 10% van de verkoopprijs excl. btw (voertuigcategorie N2), met een maximum van €5.000,- voor iedere bedrijfsauto. Voor kleine ondernemingen en non-profitinstellingen is het 12%.

Groene lening
Er zijn financiële instellingen die een voordeliger rentetarief in rekening brengen als je investeert in duurzame middelen.
 

Nijwa-Zero-Maxus-eDeliver-9-veiligheid-onderweg
zero-emissie

Altijd toegang tot milieuzones met een elektrische bedrijfswagen

De SEBA-regeling maakt het aantrekkelijker om een elektrische bestelauto te kopen of te leasen. Daarmee ben je altijd welkom in milieuzones. Ideaal, want op steeds meer plekken worden milieuzones ingesteld.  

Vanaf 2025 kunnen gemeenten zelfs een zero-emissiezone invoeren voor goederenvervoer binnen de stad. Met een elektrische bestelwagen ben je in deze zones wel welkom.

Nijwa-zero-Renault-Master-E-Tech-bestelwagen-rijdend-'s-nachts-in-de-stad
fiscaal aantrekkelijk

Zakelijk elektrisch rijden subsidie

Tot 14% belastingvoordeel bij aanschaf elektrische bedrijfswagen:

 • Met de MIA profiteer je van een investeringsaftrek die oploopt tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek kom bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) kun je ontvangen als je investeert in bedrijfsmiddelen. Daarmee kun je een bedrag van de winst aftrekken.

Naast subsidie profiteer je als ondernemer dus ook van belastingvoordeel als je investeert in milieuvriendelijk technieken. Het netto voordeel kan oplopen tot 14% van het investeringsbedrag.

 

Alle financiële voordelen

Download een compleet overzicht

Nijwa-zero-Renault-Master-E-Tech-bestelwagen-rijdend-in-de-stad
Het gamma

Het aanbod elektrische bedrijfswagens van Nijwa Zero

Het aanbod elektrische bedrijfswagens wordt steeds groter. Als specialist in emissievrij transport denkt Nijwa Zero graag met je mee om jouw wagenpark duurzaam in te richten. Ons aanbod elektrische bedrijfswagens bestaat nu uit de Renault Master E-Tech, Maxus eDeliver 3 en Maxus eDeliver 9

We adviseren je graag over de juiste bedrijfswagen voor jouw bedrijf. Als EV-expert staan we klaar voor advies en ondersteunen we je bij de overstap en alles wat daarbij komt kijken.

Ons aanbod elektrische bedrijfswagens

Nijwa-zero-renault-master-e-tech

Renault Master E-Tech

 • Actieradius tot 190 km
 • Totaal GVW: 3.1-3.5t
 • 57 kW elektromotor
 • Maximumkoppel: 225 Nm
 • Maximumsnelheid: 100 km/u
Maxus eDeliver 3 elektrische bestelbus

Maxus eDeliver 3

 • 371 kilometer actieradius
 • 930 kg laadvermogen
 • 6,3 m3 laadvolume
 • Beschikbaar met trekhaak
   
Nijwa Zero Maxus eDeliver 9 elektrische bestelbus

Maxus eDeliver 9

 • 353 kilometer actieradius
 • 1.350 kg laadvermogen
 • 12,5 m3 laadvolume
 • Beschikbaar met trekhaak

Elektrisch rijden iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
Wijnand-Derkman-nijwa-zero