Nijwa-Zero-Over-Ons-4
Welke laadpalen zijn er?

Laadpalen

Nijwa Zero biedt naast elektrische voertuigen ook standaard (AC) laders en ultrasnelle laders (DC) aan. Laadpalen die snel en efficiënt elektrische trucks en bedrijfswagens opladen. De laadcapaciteit van de snelladers kan naar wens worden ingericht, vanaf 50 kW tot maximaal 300 kW. Daardoor kunnen de laadpalen meegroeien met jouw elektrische wagenpark.

Samen bekijken we welke laadpaal de meest optimale oplossing is voor jouw inzet en wagenpark. Van advies over de locatie en het type laadpaal tot aanschaf, installatie, onderhoud, beheer en financiering.

2020-12-09_INCH-Duo_GREY

Lanova Public Advanced

2 keer 22 Kw lader 

  • Instelbaar laadvermogen tot 22 kW (3 fasen, 63A)
  • Volledig te personaliseren
  • Mogelijkheid om twee voertuigen tegelijk te laden
Front - Cable - Grey

Lanova Business Advanced

22 kW lader

  • Instelbaar laadvermogen tot 22 kW (3 fasen, 32A)
  • Laden mogelijk zonder laadpas (Plug & Charge)
  • Wand- of paalmontage
nijwa-zero-laadpaal-HYC50

Lanova Hyper Charger 50

Compacte snellader voor elektrische voertuigen, (bestel)bussen en trucks

  • Snellader (DC)
  • Laadvermogen tot max 50 kW of 2×25 kW
  • Aan te sluiten op klein zakelijke aansluiting (3x80 Ampère)
nijwa-zero-laadpaal-HYC150

Lanova Hyper Charger 150

Snellader voor elektrische voertuigen , (bestel)bussen en trucks

  • Snellader (DC)
  • Laadvermogen: tot max 150 kW of 2x75 kW
  • Parallel charging system: tot 2 auto's tegelijk laden
nijwa-zero-laadpaal-HYC300

Lanova Hyper Charger 300

Snellader voor elektrische voertuigen, (bestel)bussen en trucks

  • Snellader (DC)
  • Laadvermogen: tot max 300 kW of 2x150 kW
  • Parallel charging system: tot 2 auto's tegelijk laden
Nijwa zero Maxus eDeliver 9 elektrische bus opladen laadpaal

Laden

laadmogelijkheden

Ultrasnel (DC) of standaard (AC) laden?

Wat het beste is voor jouw situatie, is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 

  • Hoe wil je jouw wagenpark inzetten (rekening houdend met shifts, te rijden kilometers, flexibel vermogen etc.)?
  • Beschikbaarheid van elektrisch vermogen op jouw bedrijfsterrein
  • Oplaadcapaciteit en -vermogen van de elektrische bedrijfswagen
  • Het te investeren bedrag
nijwa-zero-laadpaal-afbeelding-2

Stroom

Wat is het verschil tussen AC en DC?

Het elektriciteitsnet levert altijd wisselstroom. Een elektrisch voertuig kan alleen gelijkstroom ontvangen. Om de wagen op te laden moet er een converter gebruikt worden die de wisselstroom omzet naar gelijkstroom. 

Het verschil tussen AC- en DC-laden zit in de locatie van de converter. Bij het laden met een AC-laadpaal wordt de stroom omgezet via de converter die in de wagen zit. Bij een DC-lader zit de converter in de laadpaal. Dit betekent dat de stroom rechtstreeks in de batterijaccu kan worden opgeslagen en een geïntegreerde converter in het voertuig niet nodig is. Dit scheelt flink wat tijd.

nijwa-zero-laadpaal-afbeelding

Smart charging

Slim en efficiënt laden

Onze laadpalen kunnen worden voorzien van smart charging. Elektrische voertuigen worden dan opgeladen op het moment dat er weinig van het elektriciteitsnetwerk gevraagd wordt. Dit kan bijvoorbeeld ’s nachts interessant zijn. Ook bestaat de mogelijkheid om bij extra aanbod van groene stroom, zoals zonne- en windenergie, deze stroom voorrang te geven zodat de kosten hiervoor nihil zijn.

Advies op maat

Heb je genoeg stroomcapaciteit?

De juiste laadpaal in niet alleen afhankelijk van het type voertuig. Het hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld wanneer, hoe lang en waar wil je laden, wat is de huidige infrastructuur van elektriciteit, wat is het gebruik in en rondom het pand hiervan? Dit geldt niet alleen voor de huidige situatie, maar ook vooral voor wat er in de toekomst gaat gebeuren. Door nu hierop te investeren voorkom je onnodige extra kosten in de toekomst en voorkom je dat uitbreiding niet meer mogelijk is. Nijwa Zero kijkt graag samen met jou wat de beste laadinfra voor jou is.

Nijwa-Zero-Over-Ons-2
Nijwa-zero-ZERO-background-image
Front - Socket - Grey - ruimte

Installatie

Laadpaal plaatsen

Voor het plaatsen van laadpalen werken we samen met erkende bedrijven. De installatie van een laadpaal luistert namelijk nauw. Samen met onze partners verzorgen wij de installatie van de laadpaal en zorgen we ervoor dat deze probleemloos werkt. 

Doorgaans is een laadpaal binnen een dag geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Het laden zelf is eenvoudig. De installateur geeft een instructie over de werking van de laadpaal. Daarna kun jij direct beginnen met laden.

Beheer

Laadpaal beheer

Voor het beheer van laadpalen zijn diverse tools beschikbaar. In een online omgeving kun je bijvoorbeeld alle laadpalen en laadpassen van jouw bedrijf op één plek beheren. 

Zo heb je alle informatie over het gebruik, verbruik en de kosten overzichtelijk bij elkaar in één systeem. Desgewenst kun je laadpalen van verschillende merken in één platform combineren. Als EV-specialist helpen we je bij het inrichten van het beheer van jouw laadvoorzieningen.

Nijwa-zero-wagenparkbeheer
nijwa-zero-laadpalen

Service

Laadpaal onderhoud

Voor een optimale werking is het verstandig om periodiek onderhoud te laten uitvoeren aan laadpalen. Bij aanschaf van een laadpaal kun je een onderhoudsabonnement afsluiten bij de leverancier. 

Het onderhoudsabonnement biedt bescherming tegen onverwachte storingen door achterstallig onderhoud en verlengt de levensduur van een oplaadpunt. 

Een specialist controleert de kritische componenten en maakt de laadpaal van binnen en buiten schoon zodat het elektrische circuit goed blijft functioneren. Is er onverhoopt toch een calamiteit? Dan wordt deze zo snel mogelijk verholpen.

Nijwa-zero-ZERO-background-image
hypercharger_alpitronic_hyc_50_ruimte

Investering

Financiering laadpaal

Wil je niet meteen zelf overgaan tot aanschaf van een laadpaal? Nijwa Zero biedt mogelijkheden voor financiering van laadpalen. 

Op basis van jouw specifieke situatie, wensen en eisen doen we een passend aanbod. Hierdoor heb je toch de beschikking over een of meerdere laadpalen zonder dat je zelf direct de volledige investering hoeft te doen.

Advies over laadpalen?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
Wijnand-Derkman-nijwa-zero