Nijwa zero Maxus eDeliver 3 elektrische bestelbus opladen aan laadpaal
Welk fiscaal voordeel krijg je bij aanschaf van een laadpaal?

Laadpaal MIA

Als ondernemer kom je bij de aanschaf van een laadpaal in aanmerking voor fiscaal voordeel. Zo maak je aanspraak op Milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor de investering in een laadpaal voor elektrische voertuigen kun je tot 45% MIA claimen. Het exacte voordeel is afhankelijk van het investeringsbedrag.

Nijwa Zero - laadplein

Wat is MIA?

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) biedt fiscale voordelen voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Doordat je met de MIA een percentage van de investering mag aftrekken van je fiscale winst, betaal je minder belasting.

Nijwa-Zero-Renault-Master-ZE-2

Fiscaal voordeel bij aanschaf laadpaal

De investering in laadpalen komen in aanmerking voor fiscaal voordeel als het investeringsbedrag groter is dan € 2.500. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet het gaan om een slimme laadpaal volgens het Open Charge Point Protocol. Ook moet de laadpaal zijn geïnstalleerd op het eigen bedrijventerrein. Voor de investering in een laadpaal kun je tot 45% MIA claimen.

 Let op: om MIA te claimen, moet je binnen drie maanden na het aangaan van de investering een melding doen bij RVO.

Nijwa zero Maxus eDeliver 9 elektrische bedrijfswagen opladen aan laadpaal

Oplaadpunt voor zware elektrische voertuigen

Heb je een oplaadpunt voor zware elektrische voertuigen die vallen onder de voertuigcategorie M2, M3, N2 of N3? Dan kom je in aanmerking voor 45% MIA. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet het oplaadpunt een uitgangsvermogen van ten minste 22 kW hebben.

Nijwa-zero-Renault-Master-E-Tech-bestelwagen-rijdend-'s-nachts-in-de-stad

Laadpaal voor elektrische bedrijfswagen

Interesse in een oplaadpunt voor elektrische voertuigen? Laadpalen zijn beschikbaar in verschillende varianten. Van een laadpaal aan de muur voor het laden van één voertuig tot laadpalen waar meerdere voertuigen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen.

Wat de beste laadpaal is, hangt af van jouw specifieke situatie en werkzaamheden. Advies nodig? Als EV-specialist helpen we je graag!

Subsidie voor elektrische bedrijfswagen

MIA voor een laadpaal is niet het enige financiële voordeel waarvoor je in aanmerking komt. Bij aanschaf van een elektrische bestelauto maak je aanspraak op subsidie en belastingvoordeel.

Zo krijg je nu tot 5000 euro subsidie bij aanschaf van een nieuwe, emissieloze bedrijfswagen. Onder meer de Renault Trucks Master E-Tech, Maxus eDeliver 3 en Maxus eDeliver 9 komen voor de regeling in aanmerking.

Elektrisch rijden iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
Fedde Groen nijwa zero