Nijwa-Zero-Volvo-electric-volvo-FMX-Electric-truck
De Volvo FMX Electric is verkrijgbaar als trekker of met bakwagen opbouw.

Volvo FMX Electric

Elektrische bouwtruck

De Volvo FMX Electric is een robuuste bouwtruck voor schoon en stil bouwtransport. De volledig elektrisch aangedreven truck is zero-emission. 

Met de Volvo FMX Electric kun je zware materialen en machines schoon en stil leveren en ophalen en ben je overal en altijd welkom. De truck is leverbaar als bakwagen en trekker, en kan helemaal worden gespecificeerd naar jouw wensen en werkzaamheden.

Is de Volvo FMX Electric iets voor jou?

643_Peter_Veltink_nijwa_zero
Pand Nijwa

Samen met Nijwa duurzaam op weg!

Elektrisch rijden biedt veel voordelen, maar is geen stap die je zonder voorbereidingen kunt nemen. Er zijn tal van vragen die we samen met je willen beantwoorden. Want, kan een elektrisch voertuig ingepast worden in de planning van jouw bedrijf? En als je je wagenpark wil elektrificeren, hoe zit het dan met de laadinfrastructuur?

Maar ook vragen over bijvoorbeeld de actieradius, het onderhoud – dat is echt anders - en of je een voertuig en/of laadpaal kunt leasen? Met de antwoorden kunnen we maatwerk leveren zodat we het beste elektrische voertuig voor jou kunnen bestellen.

Nijwa-Zero-Volvo-FMX-electric-transport-rijdend-op-weg-frontaal

Volvo FMX Electric:
actieradius tot 300 kilometer

Afhankelijk van de inzet biedt de Volvo FMX Electric een actieradius tot 300 kilometer. Maar het belangrijkste is dat de truck perfect is afgestemd op jouw werkzaamheden. 

Daarom krijg je de beschikking over tools om de mogelijkheden van de truck optimaal te benutten, zoals routeplanning, realtime plaatsbepaling met energiestatus en rapporten.

Nijwa-zero-ZERO-background-image

kenmerken

Krachtig en soepel rijcomfort

UITERST SOEPELE RIJERVARING door twee of drie elektromotoren in combinatie met de automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak.

KRACHTIG Zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat voldoende actieradius oplevert voor veel bouwtransport.

STIL Elektrische trucks zijn nagenoeg geluidloos. Dat zorgt voor een stille werkomgeving en maakt de truck geschikt voor inzet in steden.

Nijwa-Zero-Volvo-FMX-electric-transport-rijdend-op-weg
Nijwa-Zero-Volvo-FMX-electric-beladen-transport-bouwplaats

heavy duty

Volvo FMX is klaar voor het zware werk

De Volvo FMX is een krachtige bouwtruck voor de moeilijkste opdrachten en omstandigheden. 

Of je nu materialen levert in de bouw, actief bent in weg- en waterbouw of werkzaamheden verricht op moeilijk begaanbaar terrein: de Volvo FMX is er klaar voor. De Volvo FMX Electric combineert kracht met schoon en stil bouwtransport.

Nijwa-zero-gradient-white-grey-1440
Nijwa-Zero-Volvo-FMX-electric-transport-rijdend-op-weg-2

laadinfra

Opladen Volvo FMX Electric:
’s nachts of snel?

De Volvo FMX Electric kan op verschillende manieren worden opgeladen:

AC-laden tot 43 kW – in 9,5 uur volledig opgeladen, ideaal voor opladen 's nachts

DC-laden tot 250 kW – volledig opgeladen binnen 2 uur. Dit komt van pas bij volcontinue inzet of als het voertuig tijdens een lunchpauze moet bijladen voor extra actieradius. Met een 250 kW DC-lader is het mogelijk om in minder dan 90 minuten tot 80 procent van de accucapaciteit op te laden.

Nijwa-Zero-Volvo-FMX-electric-interieur

Interieur / Exterieur

Robuust van buiten, comfortabel van binnen

Vanuit de cabine heeft de chauffeur uitstekend zicht door de royale ramen, lage raamlijn in de portieren, state-of-the-art achteruitkijkspiegels en een dodehoekcamera.

Met het verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom kan de chauffeur zelf de favoriete rijpositie instellen. Het dynamische display biedt precies de informatie die je wilt zien. 

Een optioneel 9-inch secundair display biedt infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabeelden van wat er rondom de truck gebeurt.

Nijwa_Whitepaper_milieuzones-thumb-wide

Whitepaper:

Emissievrije steden en milieuzones

Transport in stedelijke gebieden verandert. Of je nu actief bent in distributie, afvalinzameling of bouwtransport: het moet steeds schoner en duurzamer worden uitgevoerd. Die ontwikkeling komt de komende jaren in een stroomversnelling. Steeds meer steden zetten in op schoon en stil transport. 

Download onze whitepaper en verdiep je in hoe je kosteneffectief onderdeel uit kunt maken van deze transitie.

Nijwa-Zero-Volvo-FMX-electric-met-open-laadklep-rijdend-in-de-stad

Alle assen zijn voorzien van luchtvering voor optimaal comfort. Bij het configureren van de perfecte Volvo FMX Electric kijken we naar jouw werkzaamheden. Op basis daarvan specificeren we een truck die perfect is afgestemd op jouw toepassing, inclusief alle benodigdheden. 

Heb je een PTO nodig? Daarvoor zijn er drie opties: één elektrisch (40 kW), één elektromechanisch (70 kW) en één op een versnellingsbak gemonteerde (150 kW). Onze werkplaatsen zijn speciaal ingericht voor service en onderhoud van elektrische trucks.

Nijwa-Zero-Volvo-FMX-electric-transport-in-de-stad

onze diensten

Nijwa Zero: van leasen tot onderhoud

Nijwa Zero biedt een compleet dienstenpakket rondom de Volvo Electric Range. Van koop tot lease, reparatie en natuurlijk onderhoud. 

Belangrijker is dat wij samen met je kijken naar jouw behoefte, waarbij we graag onze kennis delen met betrekking tot zaken als ritplanning en laadinfrastructuur

Nijwa-zero-ZERO-background-image
Nijwa-Zero-Volvo-FMX-chauffeur-kijkt-naar-buiten-door-raam

Configuraties

De perfecte Volvo FMX Electric voor jouw werkzaamheden

De Volvo FMX Electric is als bakwagen en trekker verkrijgbaar in verschillende asconfiguraties:

  • Trekker: 4x2, 6x2, 6x4
  • Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4

Toch op zoek naar een andere truck of configuratie? Bekijk ons uitgebreide aanbod elektrische Volvo Trucks.

Nijwazero-brochure-mockup-volvo-xl

Meer informatie

Download Volvo FMX Electric brochure

Op zoek naar nog meer informatie over de Volvo FMX Electric? Je leest er alles over in de brochure.

Laat jouw gegevens achter en je ontvangt de brochure direct in jouw inbox! 

Onderhoud aan jouw truck


Nijwa heeft acht vestigingen voor onderhoud en reparatie in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Al ruim 50 jaar zijn wij de officiële dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks. Sinds 2021 zijn we dat ook voor Maxus.

Als bedrijfswagenspecialist weten wij dat jij afhankelijk bent van jouw voertuig. Ons hoofddoel is daarom altijd dat jij kunt blijven rijden, dag in dag uit. Onze EV-specialisten houden jouw bedrijfswagens dan ook in topconditie en zorgen ervoor dat onderhoudswerkzaamheden jouw werk zo min mogelijk in de weg zitten. 

De werkplaatsen van Nijwa hebben ruime openingstijden en zijn ’s avonds en op zaterdag geopend.

Is de Volvo FMX Electric iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
643_Peter_Veltink_nijwa_zero