Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_05
Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_06
NijwaZeros_FM_Low_Entry_front_slider
Combinatiegewicht tot 32 ton
Actieradius tot 200 kilometer
Tot 330 kW vermogen

Volvo FM Low Entry

Elektrische truck met extra lage instap

Moet je dagelijks vaak in- en uitstappen? De Volvo FM Low Entry is perfect voor inzet in de stad. Deze elektrische truck heeft een extra lage instap en is zeer geschikt voor onder meer afvalinzameling, bouwtransport en distributie.

Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_05
Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_06
NijwaZeros_FM_Low_Entry_front_slider
Volgende

Is de Volvo FM Low Entry iets voor jou?

643_Richard_Slagter_nijwa_zero
Nijwa monteur

Onderhoud aan jouw truck

Nijwa heeft acht vestigingen voor onderhoud en reparatie in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Al ruim 50 jaar zijn wij de officiële dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks. Sinds 2021 zijn we dat ook voor Maxus.

Als bedrijfswagenspecialist weten wij dat jij afhankelijk bent van jouw voertuig. Ons hoofddoel is daarom altijd dat jij kunt blijven rijden, dag in dag uit. Onze EV-specialisten houden jouw bedrijfswagens dan ook in topconditie en zorgen ervoor dat onderhoudswerkzaamheden jouw werk zo min mogelijk in de weg zitten.

De werkplaatsen van Nijwa hebben ruime openingstijden en zijn ’s avonds en op zaterdag geopend.

Nijwa-zero-ZERO-background-image

Zero-emissie de stad in

Makkelijk in- en uitstappen

Met de Volvo FM Low Entry kun je transporttaken in stedelijke gebieden zero-emissie en veilig uitvoeren. De Volvo FM Low Entry is gebaseerd op het FM-model van Volvo Trucks. Bij de FM Low Entry is de cabine verlaagd en naar voren geplaatst. 

Door de lage instap, de vlakke vloer en de handige handgrepen is het voor de chauffeur en passagiers heel gemakkelijk om in en uit de vrachtwagen te stappen. Voor extra veiligheid en gemak kan de chauffeur ook aan de passagierszijde in- en uitstappen.

Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_07
Volvo_Aero_Driver

Het beste zicht voor de chauffeur

Bij inzet in de stad is goed zicht een must. De Volvo FM Low Entry heeft geen buitenspiegels, maar een Camera Monitor System. Omdat de truck geen spiegels heeft, heeft de chauffeur een groter zichtveld. De chauffeur kan de beelden van de camera zien op schermen in de cabine.

Tijdens de nacht of in situaties met weinig licht kan night vision worden ingeschakeld. Dit biedt chauffeurs beter zicht dan wat ze zouden krijgen met traditionele spiegels. Met de bewakingsmodus kan de chauffeur ook zien wat er rondom de truck gebeurt wanneer de truck geparkeerd staat.

Keuze uit drie cabines

Hoeveel ruime wil je hebben in de cabine?

Je hebt de keuze uit drie cabines:

  • Een cabine voor alleen de chauffeur
  • Een cabine met ruimte voor chauffeur en passagier
  • Cabine met ruimte voor de chauffeur en maximaal drie passagiers

Bij deze optie zijn de passagiersstoelen achter in de cabine geplaatst, zodat ze niet in het zicht van de chauffeur staan. Hierdoor worden dode hoeken beperkt en is het zicht uitstekend.

Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_02
Nijwa_Whitepaper_milieuzones-thumb-wide

Whitepaper:

Emissievrije steden en milieuzones

Transport in stedelijke gebieden verandert. Of je nu actief bent in distributie, afvalinzameling of bouwtransport: het moet steeds schoner en duurzamer worden uitgevoerd. Die ontwikkeling komt de komende jaren in een stroomversnelling. Steeds meer steden zetten in op schoon en stil transport. 

Download onze whitepaper en verdiep je in hoe je kosteneffectief onderdeel uit kunt maken van deze transitie.

Nijwa Zero Volvo Trucks Electric Laden

Standaard en snelladen

Hoe kun je de Volvo FM
Low Entry opladen?

De Volvo FM Low Entry kan op verschillende manieren worden opgeladen:

  • AC-laden tot 43 kW-  in 8,5 uur volledig opgeladen, ideaal voor opladen ’s nachts
  • DC-laden tot 250 kW – volledig opgeladen binnen 1,5 uur. Dit komt van pas bij volcontinue inzet of als het voertuig tijdens een pauze moet bijladen voor extra actieradius.
Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_01

Configuraties

Je krijgt de perfecte Volvo FM Low Entry voor jouw werk

De Volvo FM Low Entry is als bakwagen verkrijgbaar in verschillende asconfiguraties:

  • 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4

Voor optimaal comfort is de Volvo FM Low Entry standaard voorzien van het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. Dit maakt het als chauffeur makkelijk om snel en soepel door de stad te manoeuvreren. Voor service en onderhoud kun je terecht in een van onze speciaal ingerichte werkplaatsen.

Zoek je toch een andere truck of configuratie? Bekijk ons uitgebreide aanbod elektrische Volvo Trucks.

 

Nijwa-zero-ZERO-background-image

Onze diensten

Nijwa Zero: van leasen tot onderhoud

Nijwa Zero biedt een compleet dienstenpakket rondom de Volvo Electric Range. Van koop tot lease, reparatie en natuurlijk onderhoud.

Belangrijker is dat wij samen met je kijken naar jouw behoefte, waarbij we graag onze kennis delen met betrekking tot zaken als ritplanning en laadinfrastructuur.

Nijwa_Zero_Volvo_FM_Low_Entry_04

Samen met Nijwa duurzaam op weg!

Elektrisch rijden biedt veel voordelen, maar is geen stap die je zonder voorbereidingen kunt nemen. Er zijn tal van vragen die we samen met je willen beantwoorden. Want, kan een elektrisch voertuig ingepast worden in de planning van jouw bedrijf? En als je je wagenpark wil elektrificeren, hoe zit het dan met de laadinfrastructuur?

 

Maar ook vragen over bijvoorbeeld de actieradius, het onderhoud – dat is echt anders - en of je een voertuig en/of laadpaal kunt leasen? Met de antwoorden kunnen we maatwerk leveren zodat we het beste elektrische voertuig voor jou kunnen bestellen.

Is de Volvo FM Low Entry iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
643_Richard_Slagter_nijwa_zero