Nijwa-Zero-Volvo-Trucks-FM-Electric-2
Nijwa-Zero-Volvo-Trucks-FM-Electric-4
Nijwa-Zero-Volvo-Trucks-FM-Electric-3
De Volvo FM Electric is verkrijgbaar als trekker of met bakwagen opbouw.

Volvo FM Electric

Elektrische truck voor regionale distributie

Zwaar lokaal transport of regionale distributie? Maak kennis met de Volvo FM Electric bij Nijwa Zero. De Volvo FM Electric is 100% elektrisch, stil en schoon en daarmee ideaal voor inzet in stedelijke gebieden. 

Deze wendbare truck is leverbaar als bakwagen en trekker en inzetbaar voor allerlei toepassingen, van distributie tot containertransport.

Nijwa-Zero-Volvo-Trucks-FM-Electric-2
Nijwa-Zero-Volvo-Trucks-FM-Electric-4
Nijwa-Zero-Volvo-Trucks-FM-Electric-3
Volgende

Is de Volvo FM Electric iets voor jou?

643_Alex_Mutlu_nijwa_zero
Pand Nijwa

Samen met Nijwa duurzaam op weg!

Elektrisch rijden biedt veel voordelen, maar is geen stap die je zonder voorbereidingen kunt nemen. Er zijn tal van vragen die we samen met je willen beantwoorden. Want, kan een elektrisch voertuig ingepast worden in de planning van jouw bedrijf? En als je je wagenpark wil elektrificeren, hoe zit het dan met de laadinfrastructuur?

Maar ook vragen over bijvoorbeeld de actieradius, het onderhoud – dat is echt anders - en of je een voertuig en/of laadpaal kunt leasen? Met de antwoorden kunnen we maatwerk leveren zodat we het beste elektrische voertuig voor jou kunnen bestellen.

Volvo FM Electric staat stil bij zebrapad

Volvo FM Electric:
actieradius tot 300 kilometer

De Volvo FM Electric biedt een actieradius tot 300 kilometer, afhankelijk van de inzet. Maar nog belangrijker dan de actieradius is dat je de beschikking krijgt over een truck die perfect is afgestemd op jouw toepassing. 

Daarom krijg je de beschikking over tools om de mogelijkheden van de truck optimaal te benutten, zoals routeplanning, realtime plaatsbepaling met energiestatus en rapporten.

Nijwa-zero-ZERO-background-image

kenmerken

Krachtig, soepel en stil

De Volvo FM Electric staat garant voor optimaal rijcomfort. 

Twee of drie elektromotoren, in combinatie met een automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak, zorgen voor een uiterst soepele rijervaring. Zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat voldoende actieradius oplevert voor veel regionale transportopdrachten. Het vermogen wordt verwerkt met een tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. 

Bovendien is de chauffeur in een elektrische truck verzekerd van een stille werkomgeving.

Volvo Trucks FM Electrische vrachtwagen rijdt door stad
Volvo Trucks FM Electric distributie vrachtwagen rijdt onder viaduct

veiligheid

Goed zicht onder alle omstandigheden

In druk verkeer is goed zicht een must. Vanuit de comfortabele, ruime cabine van de Volvo FM heeft de chauffeur optimaal zicht. 

De royale ramen, lage raamlijn in de portieren, state-of-the-art achteruitkijkspiegels en een dodehoekcamera zorgen voor voortreffelijk zicht onder alle omstandigheden.

Nijwa_Whitepaper_milieuzones-thumb-wide

Whitepaper:

Emissievrije steden en milieuzones

Transport in stedelijke gebieden verandert. Of je nu actief bent in distributie, afvalinzameling of bouwtransport: het moet steeds schoner en duurzamer worden uitgevoerd. Die ontwikkeling komt de komende jaren in een stroomversnelling. Steeds meer steden zetten in op schoon en stil transport. 

Download onze whitepaper en verdiep je in hoe je kosteneffectief onderdeel uit kunt maken van deze transitie.

Volvo Trucks FM Electric zijaanzicht van de zijkant

Interieur / Exterieur

De lage instap van de Volvo FM

Een comfortabele werkplek draagt bij aan een productieve werkdag. In de cabine van de Volvo FM staan gebruiksgemak en comfort centraal. Dat begint al bij de instap. De Volvo FM Electric heeft een lage instap met twee treden voor een eenvoudige toegang tot de cabine: ideaal als je vaak moet in- en uitstappen.

De favoriete rijpositie kan eenvoudig worden ingesteld met het verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom. Onderweg zie je op het dynamische display precies de informatie zien de je wilt zien. 

Een optioneel 9-inch secundair display biedt infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabeelden van wat er rondom de truck gebeurt.

Nijwa-zero-gradient-white-grey-1440
Nijwa Zero Volvo Trucks elektrische vrachtwagen opladen met laadkabel

opladen

Snelladen binnen 2 uur

De Volvo FM Electric kan op twee manieren worden opgeladen:

  • AC-laden tot 43 kW-  in 9,5 uur volledig opgeladen, ideaal voor opladen 's nachts
  • DC-laden tot 250 kW – volledig opgeladen binnen 2 uur.

Dit komt van pas bij volcontinue inzet of als het voertuig tijdens een lunchpauze moet bijladen voor extra actieradius. Met een 250 kW DC-lader is het mogelijk om in minder dan 90 minuten tot 80 procent van de accucapaciteit op te laden.

Nijwa-Zero-Volvo-Trucks-FM-Electric-1

Configuraties

Nijwa Zero specificeert de perfecte Volvo FM Electric

De Volvo FM Electric is verkrijgbaar in verschillende asconfiguraties:

  • Trekker: 4x2, 6x2, 6x4
  • Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4

Alle assen zijn voorzien van luchtvering voor optimaal comfort. Voor service en onderhoud kun je terecht in een van onze speciaal ingerichte werkplaatsen.

Toch op zoek naar een andere truck of configuratie? Bekijk ons uitgebreide aanbod elektrische Volvo Trucks.

Nijwa-zero-ZERO-background-image

onze diensten

Nijwa Zero: van leasen tot onderhoud

Nijwa Zero biedt een compleet dienstenpakket rondom de Volvo Electric Range. Van koop tot lease, reparatie en natuurlijk onderhoud. 

Belangrijker is dat wij samen met je kijken naar jouw behoefte, waarbij we graag onze kennis delen met betrekking tot zaken als ritplanning en laadinfrastructuur.

Nijwa-Zero-Volvo-FMX-chauffeur-kijkt-naar-buiten-door-raam
Nijwazero-brochure-mockup-volvo-xl

Meer informatie

Download Volvo FM Electric brochure

Op zoek naar nog meer informatie over de Volvo FM Electric? Je leest er alles over in de brochure.

Laat jouw gegevens achter en je ontvangt de brochure direct in jouw inbox! 

Onderhoud aan jouw truck

Nijwa heeft acht vestigingen voor onderhoud en reparatie in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Al ruim 50 jaar zijn wij de officiële dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks. Sinds 2021 zijn we dat ook voor Maxus.

Als bedrijfswagenspecialist weten wij dat jij afhankelijk bent van jouw voertuig. Ons hoofddoel is daarom altijd dat jij kunt blijven rijden, dag in dag uit. Onze EV-specialisten houden jouw bedrijfswagens dan ook in topconditie en zorgen ervoor dat onderhoudswerkzaamheden jouw werk zo min mogelijk in de weg zitten.

De werkplaatsen van Nijwa hebben ruime openingstijden en zijn ’s avonds en op zaterdag geopend. 

Is de Volvo FM Electric iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
643_Alex_Mutlu_nijwa_zero