Volvo-FL-Electric-5
Volvo-FL-Electric-6
Volvo-FL-Electric-7
Volvo-FL-Electric-8
Ideaal voor veel stoppen en optrekken (start/stop)

Volvo FL Electric

Elektrische truck voor distributie

De compacte en wendbare Volvo FL Electric is met een bruto voertuiggewicht tot 16,7 ton geschikt voor allerlei werkzaamheden in de stad. 

De Volvo FL Electric is compact, wendbaar, schoon en stil en daarmee een ideale truck voor distributiewerkzaamheden of afvalinzameling. Met de 100% elektrisch aangedreven Volvo FL Electric ben je altijd en overal welkom.

Volvo-FL-Electric-5
Volvo-FL-Electric-6
Volvo-FL-Electric-7
Volvo-FL-Electric-8
Volgende

Is de Volvo FL Electric iets voor jou?

643_Richard_Slagter_nijwa_zero
Pand Nijwa

Samen met Nijwa duurzaam op weg!

Elektrisch rijden biedt veel voordelen, maar is geen stap die je zonder voorbereidingen kunt nemen. Er zijn tal van vragen die we samen met je willen beantwoorden. Want, kan een elektrisch voertuig ingepast worden in de planning van jouw bedrijf? En als je je wagenpark wil elektrificeren, hoe zit het dan met de laadinfrastructuur?

Maar ook vragen over bijvoorbeeld de actieradius, het onderhoud – dat is echt anders - en of je een voertuig en/of laadpaal kunt leasen? Met de antwoorden kunnen we maatwerk leveren zodat we het beste elektrische voertuig voor jou kunnen bestellen.

Volvo-FL-ELECTRIC

Actieradius van de Volvo FL Electric

De actieradius van de Volvo FL Electric hangt samen met de inzet. Afhankelijk van de accuconfiguratie, rijcyclus en inzet heeft een elektrische truck een actieradius tot 450 kilometer.

Bij de configuratie van de Volvo FL Electric kijken we naar de specifieke transportbehoefte. Als expert in emissievrij transport analyseren we de werkzaamheden, het werkgebied, het gewenste laadvermogen, de benodigde accucapaciteit en de oplaadeisen. Het resultaat: een optimale balans tussen laadvermogen en actieradius voor maximale efficiency.

Nijwa-zero-ZERO-background-image
start / stop

De Volvo FL is gemaakt voor veel stop & go

Inzet in stedelijke gebieden kenmerkt zich door veel start en stops. De Volvo FL Electric is perfect geschikt voor gebruik in de stad. De elektromotor levert direct het maximale koppel. Dat zorgt voor een soepele en naadloze afgifte van vermogen, ideaal als je vaak moet stoppen en optrekken.

Een elektromotor met een vermogen tot 130 kW/175 pk genereert het vermogen waarmee de truck wordt aangedreven. De versnellingsbak heeft twee versnellingen om het bereik van de motor zo efficiënt mogelijk te benutten.

Volvo-FL-FE-introductie-veiligheid.
Volvo-FL-Electric-6
interieur / exterieur

Cabine van de Volvo FL

De cabine van de Volvo FL Electric biedt de chauffeur een optimale werkplek. 

De truck is voorzien van een comfortabele stoel en veel ruimte en opbergmogelijkheden. De Volvo FL Electric is verkrijgbaar met een dagcabine of een korte slaapcabine. Welke variant je ook kiest: de Volvo FL staat garant voor uitstekend rijcomfort.

Nijwa-zero-ZERO-background-image
Volvo-Electric-detail

Met de Volvo FL Electric ben je overal welkom

Een elektrische truck is schoon en stil. Dat biedt belangrijke voordelen:

  • Elektrische trucks zijn ook toegestaan in gebieden met verkeersbeperkingen, zoals milieuzones en lage emissie zones
  • Het lage geluidsniveau draagt bij aan een prettige werkomgeving
  • Elektrische trucks zijn stil. Dat maakt het mogelijk om taken buiten de drukke uren uit te voeren, zoals in de vroege ochtend, laat in de avond of zelfs ’s nachts
Nijwa_Whitepaper_milieuzones-thumb-wide
Whitepaper:

Emissievrije steden en milieuzones

Transport in stedelijke gebieden verandert. Of je nu actief bent in distributie, afvalinzameling of bouwtransport: het moet steeds schoner en duurzamer worden uitgevoerd. Die ontwikkeling komt de komende jaren in een stroomversnelling. Steeds meer steden zetten in op schoon en stil transport. 

Download onze whitepaper en verdiep je in hoe je kosteneffectief onderdeel uit kunt maken van deze transitie.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-1
Oplaadmogelijkheden

De Volvo FL Electric opladen

Er zijn verschillende oplaadmethoden mogelijk. Je kunt gebruikmaken van de ingebouwde AC-oplader en de oplaadkabel die bij het voertuig wordt geleverd. Trucks kunnen hiermee bijvoorbeeld in 16,8 uur volledig worden opgeladen. In de nieuwe generatie Volvo FE Electric is de AC-laadcapaciteit bijna verdubbeld tot 43kW. Daardoor is de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% verkort. Ook kan de accu worden opgeladen met een DC-snellader. Daarmee is het mogelijk om de truck in 2,3 uur op te laden. Ideaal als je snel weer op pad moet.

Nijwa-zero-ZERO-background-image
Volvo-FL-FE-Electric-Range.
Configuraties

Nijwa Zero specificeert de perfecte Volvo FL Electric

Welke werkzaamheden voer je uit? Wat heb je daarvoor nodig? Welke truck en opbouw passen daarbij? Bij het configureren van de Volvo FL Electric staan jouw activiteiten centraal. De experts van Nijwa Zero specificeren de optimale Volvo FL Electric voor jouw toepassing.  Service en onderhoud voeren we uit in een van onze speciaal ingerichte werkplaatsen.

Toch op zoek naar een andere truck of configuratie? Bekijk ons uitgebreide aanbod elektrische Volvo Trucks.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-7
onze diensten

Nijwa Zero: van leasen tot onderhoud

Nijwa Zero biedt een compleet dienstenpakket rondom de Volvo Electric Range. Van koop tot lease, reparatie en natuurlijk onderhoud. 

Belangrijker is dat wij samen met je kijken naar jouw behoefte, waarbij we graag onze kennis delen met betrekking tot zaken als ritplanning en laadinfrastructuur.

Meer informatie

Download Volvo FL Electric brochure

Op zoek naar nog meer informatie over de Volvo FL Electric? Je leest er alles over in de brochure.

Laat jouw gegevens achter en je ontvangt de brochure direct in jouw inbox! 

Nijwazero-brochure-mockup-volvo-xl

Onderhoud aan jouw truck

Nijwa heeft acht vestigingen voor onderhoud en reparatie in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Al ruim 50 jaar zijn wij de officiële dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks. Sinds 2021 zijn we dat ook voor Maxus.

Als bedrijfswagenspecialist weten wij dat jij afhankelijk bent van jouw voertuig. Ons hoofddoel is daarom altijd dat jij kunt blijven rijden, dag in dag uit. Onze EV-specialisten houden jouw bedrijfswagens dan ook in topconditie en zorgen ervoor dat onderhoudswerkzaamheden jouw werk zo min mogelijk in de weg zitten. 

De werkplaatsen van Nijwa hebben ruime openingstijden en zijn ’s avonds en op zaterdag geopend.

Is de Volvo FL Electric iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
643_Richard_Slagter_nijwa_zero