Volvo-FE-Electric-1
Volvo-FE-Electric-2
Volvo-FE-Electric-3
Volvo-FE-Electric-4
De Volvo FE Electric is inzetbaar als lichte bouwtruck, vuilniswagen of als distributie truck, afhankelijk van de asconfiguratie.

Volvo FE Electric

Elektrische truck voor stedelijk transport

Met de wendbare, schone en stille Volvo FE Electric kun je overal komen.  

De Volvo FE Electric is met een bruto voertuiggewicht van 27 ton geschikt voor verschillende toepassingen, variërend van afvalinzameling en lichte bouwtransporten tot distributie. Maak kennis met de mogelijkheden van de Volvo FE Electric bij Nijwa Zero.

Volvo-FE-Electric-1
Volvo-FE-Electric-2
Volvo-FE-Electric-3
Volvo-FE-Electric-4
Volgende

Is de Volvo FE Electric iets voor jou?

643_Alex_Mutlu_nijwa_zero
Pand Nijwa

Samen met Nijwa duurzaam op weg!

Elektrisch rijden biedt veel voordelen, maar is geen stap die je zonder voorbereidingen kunt nemen. Er zijn tal van vragen die we samen met je willen beantwoorden. Want, kan een elektrisch voertuig ingepast worden in de planning van jouw bedrijf? En als je je wagenpark wil elektrificeren, hoe zit het dan met de laadinfrastructuur?

Maar ook vragen over bijvoorbeeld de actieradius, het onderhoud – dat is echt anders - en of je een voertuig en/of laadpaal kunt leasen? Met de antwoorden kunnen we maatwerk leveren zodat we het beste elektrische voertuig voor jou kunnen bestellen.

Om deze video te bekijken moet u onze marketing cookies toestaan. Klik op onderstaande knop om uw voorkeur te wijzigen.
Verander voorkeur

video thumbnail
Volvo-FL-FE-Electric-Range.

tot 275 kilometer

Actieradius van de Volvo FE Electric

De actieradius van de Volvo FE Electric bedraagt tot 275 kilometer. Het exacte rijbereik is afhankelijk van de accuconfiguratie, rijcyclus en inzet. Bij het specificeren van de truck kijken we wat er voor jou inzet nodig is.

zero emissie

Overal welkom met de Volvo FE Electric

De Volvo FE Electric is schoon en stil. Dat biedt belangrijke voordelen:

  • Met een elektrische truck ben je ook welkom in gebieden met verkeersbeperkingen, zoals milieuzones en lage emissie zones
  • Het lage geluidsniveau draagt bij aan een prettige werkomgeving
  • Met een elektrische truck is het mogelijk om taken buiten de drukke uren uit te voeren.
Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-7
Nijwa_Whitepaper_milieuzones-thumb-wide

Whitepaper:

Emissievrije steden en milieuzones

Transport in stedelijke gebieden verandert. Of je nu actief bent in distributie, afvalinzameling of bouwtransport: het moet steeds schoner en duurzamer worden uitgevoerd. Die ontwikkeling komt de komende jaren in een stroomversnelling. Steeds meer steden zetten in op schoon en stil transport. 

Download onze whitepaper en verdiep je in hoe je kosteneffectief onderdeel uit kunt maken van deze transitie.

Nijwa-zero-gradient-white-grey-1440
Volvo-FL-FE-introductie-veiligheid.

in de stad

Volvo FE Electric:
ideaal voor inzet in steden

Veel remmen en weer optrekken, dat kenmerkt rijden in stedelijke gebieden. De Volvo FE Electric is daar uitermate geschikt voor.

De elektromotor levert direct het maximale koppel, wat zorgt voor een soepele en naadloze afgifte van vermogen, en de accu’s laden tijdens het remmen op. De versnellingsbak heeft twee versnellingen om het bereik van de motor zo efficiënt mogelijk te benutten.

Volvo-Electric-detail

elektromobiliteit

Opladen kan op diverse manieren

De Volvo FE Electric kan worden uitgerust met maximaal vier accupacks. Opladen kan op verschillende manieren. Je kunt gebruikmaken van de ingebouwde AC-oplader en de oplaadkabel die bij het voertuig wordt geleverd.

Trucks kunnen hiermee bijvoorbeeld ’s nachts in 16,8 uur volledig worden opgeladen. Ook kan de accu worden opgeladen met een DC-snellader. Daarmee is het mogelijk om de truck in 2,3 uur op te laden. Ideaal als je snel weer op pad moet.

Volvo-FE-Electric-Front

De cabine van de Volvo FE

Hoeveel ruimte wil je hebben? Als chauffeur heb je in de Volvo FE een comfortabele, ruime en veilige werkplek. De truck kenmerkt zich door de wendbaarheid en het goede zicht. Naast uitstekend zicht vooruit kan de truck worden voorzien van extra ruiten in porteren en zijpanelen voor een nog beter zicht op het omringende verkeer.

De Volvo FE Electric is verkrijgbaar in vier cabineformaten:

  • Dagcabine
  • Korte slaapcabine
  • Slaapcabine
  • Cabine met lage instap
Nijwa-zero-ZERO-background-image
Volvo-FL-FE-Electric-Range.

Configuratie

Vuilniswagen, bouwtruck of distributie

Bij het configureren van de Volvo FE Electric zet Nijwa Zero jouw activiteiten centraal. Welke werkzaamheden voer je uit? Wat heb je daarvoor nodig?  Welke truck en opbouw passen daarbij? Als expert in emissievrij transport analyseren we ook het gewenste laadvermogen, de benodigde accucapaciteit en de oplaadeisen. Zo gaan we op zoek naar de beste balans tussen laadvermogen en actieradius en specificeren we de optimale Volvo FE Electric voor jouw toepassing.

Toch op zoek naar een andere truck of configuratie? Bekijk ons uitgebreide aanbod elektrische Volvo Trucks.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-6

onze diensten

Nijwa Zero: van leasen tot onderhoud

Nijwa Zero biedt een compleet dienstenpakket rondom de Volvo Electric Range. Van koop tot lease en natuurlijk reparatie en onderhoud. 

Belangrijker is dat wij samen met je kijken naar jouw behoefte, waarbij we graag onze kennis delen met betrekking tot zaken als ritplanning en laadinfrastructuur.

Nijwazero-brochure-mockup-volvo-xl

Meer informatie

Download Volvo FE Electric brochure

Op zoek naar nog meer informatie over de Volvo FE Electric? Je leest er alles over in de brochure.

Laat jouw gegevens achter en je ontvangt de brochure direct in jouw inbox! 

Onderhoud aan jouw truck

Nijwa heeft acht vestigingen voor onderhoud en reparatie in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Al ruim 50 jaar zijn wij de officiële dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks. Sinds 2021 zijn we dat ook voor Maxus.

Als bedrijfswagenspecialist weten wij dat jij afhankelijk bent van jouw voertuig. Ons hoofddoel is daarom altijd dat jij kunt blijven rijden, dag in dag uit. Onze EV-specialisten houden jouw bedrijfswagens dan ook in topconditie en zorgen ervoor dat onderhoudswerkzaamheden jouw werk zo min mogelijk in de weg zitten. 

De werkplaatsen van Nijwa hebben ruime openingstijden en zijn ’s avonds en op zaterdag geopend.

Is de Volvo FE Electric iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
643_Alex_Mutlu_nijwa_zero