Nijwa zero maxus edeliver 3 en maxus edeliver 9
Waar komt Maxus vandaan?

Grootste autogroep van China

Maxus is onderdeel van de grote Chinese autoproducent SAIC Motor. Met een productie van meer dan 7 miljoen auto's op jaarbasis is SAIC Motor de op zes na grootste autobouwer ter wereld en de grootste in Azië met een marktaandeel van 24%. 

Onder joint venture produceert SAIC onder andere voor Volkswagen, Skoda, Buick, Chevrolet en Cadillac. Daarnaast zijn ze ook de fabrikant van het automerk MG. In 2023 werden 1,2 miljoen voertuigen in het buitenland verkocht. Hiermee is SAIC de grootste Chinese autofabrikant in het buitenland.

Nijwa zero witte Maxus eDeliver 9 elektrische bus in de stad

In top 3 van de wereld

Groot in elektrische voertuigen

SAIC Motor verkocht in 2023 in totaal 1,12 miljoen elektrische en hybride voertuigen (New Energy Vehicles, NEVs). Een stijging op jaarbasis van 4,6 procent. Wat SAIC Motor in de top 3 van de grootste EV-fabrikanten ter wereld zet. Door jarenlange focus op elektrische voertuigen heeft SAIC met haar EV-merken Maxus en MG een schat aan ervaring en kennis.

Maxus T90 on the road

Brede range

Maxus, elektrische bedrijfswagens

Maxus is het automerk van SAIC dat gespecialiseerd is elektrische voertuigen. Ze hebben een lijn voor zowel persoons- als bedrijfsvoertuigen. Met de eDeliver 3, eDeliver 7 en eDeliver 9 heeft Maxus een brede range van elektrische bedrijfsbussen. Van groot tot klein, en standaard allemaal voorzien van een groot aantal comfort-en veiligheidsopties. Ook de grote actieradius, trekhaak optie en het ruime laadvermogen is een kwaliteit van alle Maxus-modellen.

Maxus-eDeliver7-2

Bekroond in Europa

In Europa heeft Maxus al tal van bekroningen in de wacht gesleept. In het Verenigd Koninkrijk werd Maxus uitgeroepen tot Light Commercial Vehicle Manufacturer of the Year en Electric Vehicle Manufacturer of the Year. In Ierland won de EV80 een Fleet Transport Award als Most Green Commercial Vehicle of the Year. In 2022 won de eDeliver 9 ‘de belofte van het jaar’ award onder bestelauto’s in Nederland.

Ikea, Hertz, postbedrijven en koeriers

In Duitsland werkt Maxus samen met Ikea en Hertz. Beide bedrijven zetten Maxus in om Ikea-meubelen emissieloos te vervoeren. In het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen en Australië vertrouwen de nationale postbedrijven op Maxus om poststukken zonder CO2-uitstoot te verdelen. Ook de stad Londen rijden Fedex en Fastway met Maxus elektrische voertuigen.

Nijwa Zero en Maxus

Nijwa Zero is als zusterbedrijf van Nijwa, de specialist in elektrische bestelwagens. Nijwa heeft 8 vestigingen in Groningen, Drenthe en Overijssel  en is al ruim 55 jaar de officiële dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks.

Twee merken die met hun elektrische trucks vooroplopen in de energietransitie. Ook Maxus heeft inmiddels bewezen dat het in de top klasse zit van haar segment; elektrische bedrijfsbussen. De ambities van Maxus en de bewezen kwaliteit past bij de filosofie en werkwijze van Nijwa Zero. Niet alleen op gebied van verkoop en advisering van elektrische voertuigen en laadvoorzieningen kun je bij ons terecht.

Onze EV-specialisten zorgen ervoor dat jouw Maxus in topconditie blijft op het moment dat deze werkzaamheden jou zo min mogelijk in de weg zit. De werkplaatsen van Nijwa hebben ruime openingstijden en zijn ’s avonds en op zaterdag geopend.

Elektrisch rijden iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
Jeroen-Vaessen-nijwa-zero