Nijwa Zero - laadplein
Welk belastingvoordeel krijg je bij aanschaf van een laadpaal?

Subsidie laadpaal zakelijk

Laadpaal nodig bij jouw bedrijf? Je profiteert van aantrekkelijk belastingvoordeel als je een laadpaal op jouw bedrijfsterrein laat plaatsen. Daarmee maak je namelijk aanspraak op de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Daarmee valt je fiscale winst lager uit en betaal je minder belasting.

Nijwa Zero opladen van elektrische bestelbus

Wat is de MIA?

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) is een fiscale regeling van de overheid die ondernemers stimuleert om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. Daarmee kan een deel van de aanschafkosten worden afgetrokken van de winst. Ook oplaadpunten voor elektrische voertuigen vallen hier onder bepaalde voorwaarden onder.

Nijwa-Zero-Renault-Master-ZE-2

MIA voor laadpalen

Als je een slimme laadpaal aanschaft, kun je aanspraak maken op de MIA. Met de MIA profiteer je van een investeringsaftrek die oploopt tot 45% van het investeringsbedrag.

Er gelden wel meerdere voorwaarden:

  • Het moet gaan om een slimme laadpaal volgens het Open Charge Point Protocol
  • De laadpaal moet zijn geïnstalleerd op het eigen bedrijventerrein

Een investering in laadpalen komt voor ten hoogste € 2.500 van het investeringsbedrag in aanmerking voor MIA. Heb je een oplaadpunt voor zware elektrische voertuigen die vallen onder de voertuigcategorie M2, M3, N2 of N3? Dan kom je in aanmerking voor 45% MIA.

Nijwa zero Maxus eDeliver 9 elektrische bedrijfswagen opladen aan laadpaal

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor laadpaal

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) kun je ontvangen als je investeert in bedrijfsmiddelen. Daarmee kun je een bedrag van de winst aftrekken en betaal je dus minder belasting.

Het minimale bedrag dat je moet investeren om in aanmerking te komen voor KIA is € 2.801. Het maximale investeringsbedrag waarover je een gedeelte mag aftrekken is € 387.580 per kalenderjaar.

Het bedrag dat je mag aftrekken is afhankelijk van de investering. Investeer je bijvoorbeeld tussen de € 2.801 en € 69.765? Dan mag je 28% van het investeringsbedrag aftrekken.

Nijwa-zero-Renault-Master-E-Tech-bestelwagen-rijdend-in-de-stad

5000 euro subsidie voor elektrische bedrijfswagen

Naast de belastingvoordelen, kun je nu bij aanschaf van een elektrische bestelauto ook aanspraak maken op subsidie via de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA).

Zo krijg je nu tot 5000 euro subsidie bij aanschaf van een nieuwe, emissieloze bedrijfswagen. Onder meer de Renault Master E-Tech., Maxus eDeliver 3 en Maxus eDeliver 9 komen in aanmerking voor SEBA.

Nijwa-Zero-Maxus-eDeliver-9

Laadpalen voor elektrische voertuigen

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van (meerdere) laadpalen bij je bedrijf? Neem contact op te nemen met de laadexperts van Nijwa Zero.

Er zijn diverse opties mogelijk: van een laadpaal aan de muur voor het laden van één voertuig tot laadpalen waar meerdere voertuigen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen.

Wij geven je een advies op maat en kunnen je precies vertellen welke laadoplossingen het beste bij jouw bedrijf passen.

Elektrisch rijden iets voor jou?

We beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies over zero-emissie rijden.
Fedde Groen nijwa zero